Mine härlige och av sommarens heta strålar värmda Bröder, välkomna till ett nytt fantastiskt arbetsår i Borås Par Bricole.

Vi kommer säkert att komma ihåg den gångna sommaren under lång tid framöver. Den varmaste i mannaminne. Så pass varm och torr att vår jordbruksnäring men också vår skogsnäring kommer ha utmaningar en lång tid framöver. Jag hoppas att ni trots detta kunnat njuta strålarna och att ni nu när regnen börjat falla och grillförbuden är hävda, stödjer de lokala producenterna när grillarnas galler putsas av för att komma ikapp de förlorade grilldagarna. Vi tar nu spjärn mot denna värme och tar sats mot hösten med för fracken som klädesplagg mer lämpligare temperaturer. Det är dags att skörda frukterna av vårt slit och njuta goda Bröders värme under en stunds förgätande av livets besvärligheter. För viss är det skönt med en värmande brasa i spisen, en pressad druva i kristallen och ett gott samtal med en god Broder?

När detta unika nummer av Klang kommer till Eder, har vi redan startat arbetsåret med en mycket välbesökt 9:e Grad i Parkhallen. En i alla delar härlig höstfest med lokal välsmakande gris till middag och inte mindre än 51 nya Konung Magnus Riddare i leden. Dessutom en förunderligt bra underhållning bara just för denna kväll. I skrivandes stund genomförs ett kalas för våra Ämbetsmän som tack för allt arbete som lagts ned under det gångna året. Det är förunderligt hur mycket tid, hjärta och själ som lägg ned på PB:s gyllene altare. Som extra nummer kommer dessutom några av våra kära Bröder från Moderlogens stora teaterorkester ha genomfört Beatles-covers i Parkhallen den 29 september.

Dessutom kommer vår fullmatade 1:a Grad den 13 oktober ha genomförts. 39 stycken anmälda Recipiender skall prövas och ett nyskrivet spex plägar för ett stort och mustigt kalas. Det är glädjande att vi fortsatt ser så god påfyllnad i våra led. Det har dock varit gott om ansökningar ganska sent i år, varför jag skulle vilja uppmana mine Bröder att försöka komma in med sina ansökningar lite tidigare till nästa arbetsår. Jag kommer tillse att påminnelser kommer ut i så god tid som möjligt. Jag vill verkligen puffa för 6:e Graden den 10 november med vår varma och stämningsfulla minnesstund i Caroli kyrka. Denna stund är till för Bröder av alla Grader och deras familjer. Har ni inte bevistat den innan så tycker jag verkligen att ni skall göra det. Vi har dessutom ett grandiost Barbarakalas den 8 december, innehållande all den pompa och ståt som sig anstår.

Vad kan man säga om detta då? Jo, en underbart välbalanserad och härlig PB-höst. Precis vad en Broder Bricole behöver för att nära sitt behov av kultur, Broderlig värme och en stunds förgätande av livets besvärligheter…

Johan Anderson
Ordförande i Arbetsgraderna